Contact Over KiKo Archief Foto’s Startpagina
Over KiKo
Ons team van 2016: Van links naar rechts Vivienne Elise Maud Ilse Annemarie Suzanne Maaike Isaure Fleur Babbete Elise Diego Jolie Carolien Steff hij kon er helaas niet bijzijn voor de foto.
Hallo allemaal: Ik ben Maaike Steenbeek dirigente van het KiKo koor. Mijn liefde voor zang begon al vroeg bij een kinderkoor in Naarden. Daar heb ik met heelveel plezier gezongen. De meest logische stap daarna het kerkkoor St. Cecillia ook in Naarden. Na vele jaren veel geleerd te hebben en met  veel plezier gezongen. Kwam het moment dat ik ging verhuizen naar Culemborg. Daar ben ik met het Havenkoor de Deining in zee gegaan, ik vaar nog steeds graag mee op hun ervaring en leuke repertoire. Als moeder van drie kinderen stimuleer ik ook mijn kids te zingen en muziek te maken. Het heeft mij door goede en zeker ook slechte tijden heen geholpen. Daarom ben ik ook zo blij en trots dat ik ook  kinderen uit andere gezinnen begeleiden in een van mijn grote liefdes. Muziek.  
Geschiedenis KiKo. Op het moment dat na vele jaren de dirigent en pianist besloten te stoppen met het koor was er een moment dat het hele koor zou vervallen. Een vriendin vertelde mij dit, en na veel wikken en wegen besloot ik het koor tijdelijk op te vangen. Maar ja, de kinderen vinden het leuk en Isaure en ik ook. Dus gaan we met z’n alle entousiast door.      KiKo is nog een erg jonge naam.  KiKo-Culemborg is eigenlijk niets meer of minder een afkorting van de oorspronkelijke naam  KinderKoor - Culemborg. Omdat ik nog niet zoveel ervaring heb met het leiden van een koor ben ik erg blij met alle hulp van onze pianiste Isaure, we zijn er van overtuigd dat we er samen wel komen. Toen we in februari 2016 het koor ‘overnamen’ waren er 8 enthousiaste kinderen ik ben blij te melden dat dit nu al is uitgeroeid naar 13. Een groei die we graag zien en er is meer ruimte voor andere kinderen tussen 5  en de  11 jaar, die het leuk vinden om bij ons te komen zingen We werken hard om samen met de kinderen een eigen en passend KiKo repertoire te creëren.
Maaike Steenbeek